T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇATALCA - Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı Genel Tanıtımı

Mobilya ve İç Mekan Tasarım, işlevsel değerleri ile mekânların kullanışlığını, estetik değeriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekânların sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini sağlar. Bu alan sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarır. Alanda ahşap ve ahşap ürünleriyle birlikte boya, vernik, renk, cam, plastik, çelik ve metal gibi gereçler de kullanılmaktadır. Ahşap tekne imalatıyla da çok geniş bir alana hitap eder. Türkiye'de bu sektör hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Sektör ülkemizde çoğu geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir görünümdedir. Son yıllarda büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmıştır.

Bu alanın sağladığı istihdam olanakları, mevcut ve potansiyel olarak sahip olduğu katma değer yaratma gücüyle, ülkemizin önemli faaliyet sektörlerinden biridir.

Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanımızın amacı bu sektörün üretim aşamasında ihtiyaç duyduğu nitelikli ara teknik elemanını yetiştirmek ve alanımızda eğitim veren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci göndermektir.

 

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı altında yer alan dallara yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ahşap Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanına girecek olan öğrencilerin sağlık durumu, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği isleri yapmaya uygun olmalıdır.

 

Okulumuz Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanında sadece Mobilya imalatı alt dalında eğitim verilmektedir. Mobilya imalatı; Mobilya imalatçısının sahip olduğu, mobilya üretim yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.

20-04-2018 20-04-2018

Eğitim ve Kariyer İmkanları

       Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanında eğitimini tamamlayarak diploma alan öğrenci, Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakin programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da Üniversite sınavı  ile diğer yüksek öğrenim kurumlarına devam edebilir.

          

       Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanının herhangi bir dalından mezun olan veya eğitim alan öğrenciler, istediği diğer dal/dalların gerekli modüllerini tamamlayarak dallar arasında geçiş yapabilir.

 

20-04-2018 20-04-2018

 

İş Bulma İmkânları

  

   Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda ahşap teknoloji sektöründe; Atölyeler, Tersaneler, Fabrikalar, Kendi iş yerleri, Mağazalar vb. yerlerde çalışabilirler.

 

 

Alan ve Dallara Göre Öğrenci Sayısı

Kurum Türü

Alan

Dal

9. Sınıf

10. Sınıf

11. Sınıf

12. Sınıf

Toplam

Endüstri Meslek Lisesi

AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI

Mobilya İmalatı

0

0

0

4

4

Endüstri Meslek Lisesi

MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI

0

9

9

6

24

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 19.03.2024 13:52 - Görüntülenme: 5808
  Beğen | 0  kişi beğendi